Slávia zvíťazila v prvom finále extraligy nad Kežmarkom 3:0

16.04.2016 Celý región

Bratislava 16. apríla (TASR) - Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava vykročili úspešne za obhajobou majstrovského titulu. V prvom zápase finálovej série vyhrali zverenkyne trénera Martina Hančíka pred vypredanou halou Mladosť nad KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0.

Slávia zároveň natiahla víťaznú sériu od začiatku sezóny na 30 zápasov, vrátane Slovenského pohára je to už 32. triumf. Séria na tri víťazstvá pokračuje v stredu v Kežmarku.
 
Finále extraligy žien, 1. zápas (na 3 víťazstvá):
VK Slávia EU Bratislava - KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0 (23, 19, 21)
Zápas trval: 85 minút. Rozhodovali: Juráček a Schimpl, 750 divákov (vypredané)
/stav série 1:0/

Slávia: Koseková, Widermanová, Hudecová, Mikšíková, Reháková, Szabóová, liberá Sikelová a Doležajová (Candráková, Fričová). Tréner: M. Hančík.

Kežmarok: Smák, Budrovičová, Jakušová, Zátrochová, Dragašeková, Becková, libero Jagodzinská (Šipošová, Vrabcová). Družstvo viedla: B. Špaková.

Slávia mala výborný vstup do zápasu a pri servise Kosekovej si vypracovala vedenie 5:0. Kežmarok sa však rýchlo otriasol a vyrovnal na 6:6. Hosťujúce hráčky zatlačili servisom, výrazne ožili a vybudovali si štvorbodový náskok 13:9. Kežmarok sa potom dostal do vedenia 17:10 a zdalo sa, že získa prvý set. Slávia však pridala, zlepšila servis, prestala robiť chyby a po bloku Rehákovej znížila na 18:19. Slávia napokon otočila takmer stratený set a vyhrala 25:23.

Úspešná koncovka domáce volejbalistky povzbudila a druhý set mali na začiatku pod kontrolou, keď viedli 12:4. Kežmarok znížil z 11:17 na 16:19, ale na viac to už nestačilo a Slávia vyhrala druhý set 25:19, keď ho esom ukončila Mikšíková.

V treťom sete viedli domáce 8:5, ale Kežmarok pri servise Budrovičovej vyrovnal na 8:8. Potom však zatlačila Hudecová servisom, Slávia následne ubránila útoky hostí a zvýšila na 14:8. Slávia mala druhú polovicu setu pod kontrolou, ale v závere ešte Kežmarok zabojoval a znížil na 21:23. Prvý mečbal vybojovala po výmene zápasu Mikšíková a Slávia napokon vyhrala tretí set 25:21.

Povedali po zápase
Blanka Španková, asistentka trénera Kežmarku: "Prehrali sme síce bitku, ale vojna ešte nie je na konci. Škoda prvého setu, v ktorom sme viedli o dosť bodov, ale nevyšla nám koncovka. Bolo vidno, že to je prvý zápas a úvodný set bol ako na hojdačke. Myslím, že dokážeme hrať ešte lepšie a že to v domácom prostredí ukážeme. Spravíme všetko pre to, aby sme sériu vyrovnali."

Martin Hančík, tréner Slávie: "S víťazstvom som veľmi spokojný, ale bolo vidieť, že je to finále a hrali sme veľmi nervózne. Na začiatku sme viedli, ale potom sme začali robiť chyby a prehrávali sme o veľa bodov. Zachránil nás servis, zlepšili sme sa aj v ostatných činnostiach ako blok, obrana a hlavne protiútok. Prvý set bol kľúčový, upokojili sme sa už som veril, že by to dnes mohlo vyjsť. Dievčatám gratulujem k víťazstvu, získali sme v sérii psychickú výhodu a uvidíme čo bude v stredu."
 

Vyberte región